Behandelingen en Tarieven

De kosten voor de mondhygiënist voor volwassenen vanaf 18 jaar vallen onder de aanvullende tandartsverzekering. Indien u een aanvullende verzekering voor de tandarts heeft afgesloten, worden de kosten voor de mondhygiënist vaak wel vergoed. Vraag dit voor de zekerheid na bij uw zorgverzekeraar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Kinderen tot 18 jaar krijgen de mondzorg vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Voor kinderen is er dus geen aanvullende verzekering nodig.

afspraak maken

Tarieven 2024

De kosten van een behandeling bij Onze Mondhygiënist Zeewolde zijn afhankelijk van de verrichte werkzaamheden die worden aangeduid met codes. De mondhygiënist gebruikt voornamelijk C-, M-, T- en A-codes. Bekijk de lijst hieronder voor deze codes en de bijbehorende kosten.

C - codes

De meestgebruikte C-codes zijn

C - codes

De meestgebruikte C-codes zijn

€53,50
€ 42,24
€ 84,48

C014 Pocketregistratie 

C015 Parodontiumregistratie 

C001 Intake

M - codes

De meestgebruikte M-codes zijn:

M - codes

De meestgebruikte M-codes zijn:

€15,78
€15,78
€15,78
€7,04
€17,60

M40 Fluoridebehandeling 

M01 Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten 

M02 Consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten 

M03 Gebitsreiniging, per vijf minuten 

M30 Behandeling van gevoelige tandhalzen en (preventief) toedienen medicament 

T - codes

De meestgebruikte T-codes zijn:


T - codes

De meestgebruikte T-codes zijn:


 €204,16
€38,02
€28,16
€ 126,72
€ 77,44
€107,01
€ 142,21
€ 189,38

T044 Complex consult parodontale nazorg

T012 Onderzoek van het tandvlees met parodontiumstatus

T021 Grondig reinigen wortel, complex 

T022 Grondig reinigen wortel, standaard 

T032 Evaluatie initiële behandeling/chirurgie of herbeoordeling met parodontiumstatus

T033 Bespreken vervolgtraject na evaluatie of herbeoordeling

T042 Consult parodontale nazorg

T043 Uitgebreid consult parodontale nazorg

a - codes

De meestgebruikte C-codes zijn

A - codes

De meestgebruikte C-codes zijn

€ 17,60
€ 9,15

A10 Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving 

A15 Oppervlakte verdoving € 9,15

BEHANDELINGEN

Parodontale behandeling

Ontsteking die in de rand van het tandvlees zit, heet gingivitis. De ontsteking in de tandvleesrand wordt veroorzaakt door bacteriën. Die verschillende soorten bacteriën zitten in de tandplak. Tandplak is moeilijk te zien en heeft een witte of gele kleur. Het is een zacht en kleverig laagje op de tanden en kiezen. Tandplak kan verkalken tot tandsteen dat stevig vastzit aan de tanden en kiezen. Zonder tandplak vormt zich geen tandsteen. De mate van tandsteenontwikkeling is per individu verschillend.

Gebitsreiniging 

Een ontsteking in de tandvleesrand kan zich uitbreiden richting het kaakbot. Het tandvlees laat daardoor los van de tanden en kiezen. In deze ruimte die ontstaat tussen het tandvlees en de tanden en kiezen, vormt zich weer tandplak. Door deze tandplak verplaatst de ontsteking zich verder richting de diepte. De vezels gaan door de ontsteking verloren en het kaakbot wordt afgebroken. Hierdoor worden de pockets dieper. In de verdiepte pockets verkalkt de tandplak gedeeltelijk tot tandsteen. Deze voortschrijdende ontsteking met afbraak van vezels en kaakbot heet parodontitis. De behandeling is een uitgebreid traject waarin per tand/kies wordt gekeken waar er onder het tandvlees grondig gereinigd dient te worden. Het doel van de behandeling is een professionele reiniging van het gebied rondom de tanden om zo afbraak van het kaakbot te voorkomen. Het tandsteen en de tandplak wordt verwijderd door de mondhygiënist met behulp speciaal ultrasone apparatuur en handinstrumenten. 

 Bij implantaten in de mond kan het tandvlees ook gaan ontsteken en is het mogelijk dat het omliggende fundament kan worden aangetast. Een ontsteking rondom een implantaat verloopt vaak op dezelfde wijze als bij een natuurlijke tand of kies. Een ontsteking rondom een implantaat wordt “peri-implantitis” genoemd. Ontsteking rondom een implantaat verloopt over het algemeen sneller dan bij een natuurlijke tand of kies. Het is dan ook belangrijk om in een vroeg stadium het probleem aan te pakken. In onze praktijk beschikken we over de kennis en expertise om peri-implantitis goed te behandelen

Gingivitis

Door een regelmatige professionele gebitsreiniging blijft je tandvlees gezond. Al het tandsteen, tandplak en aanslag wordt van je tanden en kiezen verwijderd. Daarna worden je gebit gepolijst zodat deze weer helemaal schoon en glad is.

Gevoelige tandhalzen

Door onder andere tandvleesontsteking, te hard poetsen of een verkeerde manier van poetsen kunnen tandhalzen bloot komen te liggen. Dit kan gevoeligheid veroorzaken bij zoete, koude of warme voedingsmiddelen of mondhygiëne behandeling. Deze gevoeligheid kan, afhankelijk van de oorzaak, weer verdwijnen. Een tandpasta of gel kan helpen tegen gevoelige tandhalzen. Als dit niet voldoende helpt kunnen wij je helpen en de aanvullende mogelijkheden bespreken.

Preventie

Er wordt op maat gekeken waar en hoe het tandvlees weer gezond kan worden. Voor kinderen onder de 18 wordt deze zorg vergoed door de zorgverzekering. Bij kinderen met orthodontie-apparatuur wordt het advies gegeven om elke drie maanden een bezoek te brengen aan de mondhygiënist voor extra ondersteuning van de mondzorg. Kinderen vanaf jonge leeftijd al welkom bij de mondhygiënist voor een wen-sessie en extra ondersteunende adviezen aan de ouders.

De afgelopen jaren had ik een ambitie om een eigen praktijk op te zetten. Een plek waar ik mijn patiënten de beste zorg kan bieden. Als mondhygiënist ligt mijn hart bij zorg voor zowel de mond als de persoon achter de mond. Ik behandel volwassenen en kinderen en dankzij jarenlange ervaring en een rustige aanpak zijn ook angstige patiënten hier goed op hun plek.
 
Lidnummer NVM: 994431
Geregistreerd Kwaliteitsregister KRM
BIG-Registratie: 59929815579

In 2014 heb ik met veel energie de studie Mondzorgkunde op de Hogeschool INHolland in Amsterdam afgerond. 
 
Ik ben als mondhygiënist begonnen in een algemene tandartspraktijk en in een verwijspraktijk voor kindertandheelkunde. De jaren erna heb ik in verschillende vrijgevestigde mondhygiënistenpraktijken en algemene tandartspraktijken gewerkt. 

Mondhygiënist 

JASAMIN CHOO

afspraak maken

Februari 2024

Jasamin is zonder twijfel een topper in haar vakgebied! Haar ongeëvenaarde professionaliteit en onvermoeibare toewijding aan haar patiënten zijn werkelijk bewonderenswaardig. Ik kan haar deskundigheid en vriendelijke benadering niet genoeg aanbevelen. Als u op zoek bent naar hoogwaardige mondzorg, zoek dan niet verder dan Jasamin. Ze overtreft alle verwachtingen!

review

Januari 2024 

Hele goede ervaring! Heb echt het gevoel dat er tijd wordt genomen met zowel de uitleg als de behandeling. Merk ook al resultaat, dus zeer tevreden!

review

Augustus 2023 

Ik ben heel erg tevreden. Er wordt goed gecommuniceerd wat er gedaan gaat worden. Je mag zelf aangeven als het te pijnlijk is maar eigenlijk ziet ze dat zelf al. Dat vind ik fijn want ze voelt de patiënt goed aan.

review

review

September 2022


I.v.m jarenlange angst voor een behandeling bij de mondhygieniste nu eindelijk de stap gezet (na positieve reacties over Jasamin Choo). Tijdens het intakegesprek voelde ik me al snel op mijn gemak. De voorzichtige aanpak en het duidelijke behandelplan heb ik inmiddels al 3 behandelingen kort achter elkaar gehad.

laat ook een review achter

contactgegevens

ALGEMENE INFORMATIE

afspraak maken

openingstijden

Onze Mondhygiënist Zeewolde
Horsterweg 36
036 23 40 333
info@onzemondhygienist.nl

MAANDAG                             8:30 - 17:00
DINSDAG                               8:30 - 17:00
WOENSDAG                         8:30 - 17:00
DONDERDAG                      GESLOTEN
VRIJDAG                               10:30 - 13:30
ZATERDAG                           GESLOTEN
ZONDAG                               GESLOTEN


Leuk dat je een afspraak wilt maken bij Onze Mondhygiënist Zeewolde. Klik op onderstaande button voor het maken van een afspraak. Nog geen patiënt? Via het contactformulier is inschrijven zo gedaan.

afspraak maken