VEELGESTELDE VRAGEN

WAT IS EEN MONDHYGIËNIST?

WAT IS EEN MONDHYGIËNIST?

Een mondhygiënist is een paramedicus met een vierjarige hbo-opleiding, die helpt je gebit en tandvlees gezond te krijgen en te houden. Hiermee voorkom je gaatjes en tandvleesproblemen. De mondhygiënist is dé specialist bij het behandelen van ernstige tandvleesproblemen (parodontitis).

VOOR WIE IS EEN MONDHYGIËNIST?

VOOR WIE IS EEN MONDHYGIËNIST?

Iedereen heeft baat bij een bezoek aan de mondhygiënist. Een mondhygiënist is er voor elke leeftijd. Bij Onze Mondhygiënist Zeewolde staan we voor transparante mondzorg en persoonlijke aandacht. Dit doen we door voorlicht en de door de behandelmogelijkheden op uw wensen af te stemmen.

HOELANG DUURT EEN BEHANDELING?

HOELANG DUURT EEN BEHANDELING?

Behandelingen bij Onze Mondhygiënist Zeewolde duren 45 minuten.

WAT KOST EEN INTAKE/BEHANDELING?

WAT KOST EEN INTAKE/BEHANDELING?

De kosten van een intake zijn €50,54 (zonder gebitsreiniging). De tarieven voor een behandeling bij de mondhygiënist zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Tot 18 jaar wordt de behandeling volledig vergoed vanuit de basisverzekering. De werkzaamheden worden aangeduid met codes. De meest gebruikte codes bij de mondhygiënist zijn M-codes (oppervlakkige tandvleesontsteking), T-codes (vergevorderde tandvleesontsteking) en A-codes (verdoving). Kijk voor een lijst met de codes en bijbehorende kosten bij ‘Tarieven’. Voor uitgebreide behandelingen maken we altijd een begroting.

HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

Het is belangrijk dat je op je gemak bent wanneer je een behandeling ondergaat bij de mondhygiënist. Als er tandvleesproblemen aanwezig zijn kunnen sommige behandelingen onprettig aanvoelen maar ook dit is afhankelijk van de persoon en van de ernst van de ontstekingen in de mond. Wij werken met nieuwe technieken om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen. Wanneer de behandeling niet prettig is, laat het dan weten aan de mondhygiënist. Wij streven er naar de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. De mondhygiënist kan de behandeling zo nodig onder lokale verdoving uitvoeren.

HOE VERLOOPT DE BETALING

HOE VERLOOPT DE BETALING

Alle betalingen verlopen via Infomedics. Indien er nog een rekening openstaat wordt er geen vervolgbehandeling uitgevoerd. Je dient zelf al ingeplande afspraken tijdig te annuleren

HOE KAN IK MIJN AFSPRAAK VERZETTEN?

HOE KAN IK MIJN AFSPRAAK VERZETTEN?

Doe dit dan uiterlijk 48 uur van tevoren bij voorkeur per email: info@onzemondhygienist.nl of telefonisch (036 234 03 33). Op die manier heeft onze praktijk nog de tijd om de voor u gereserveerde tijd aan een andere patiënt aan te bieden en worden er bij u geen kosten in rekening gebracht. Indien een afspraak te laat wordt geannuleerd is het mogelijk dat wij de gereserveerde tijd in rekening zullen brengen volgens het volgende tarief: €1,50 per minuut.

WELKE TECHNIEKEN WORDEN ER GEBRUIKT TIJDENS DE BEHANDELING?

WELKE TECHNIEKEN WORDEN ER GEBRUIKT TIJDENS DE BEHANDELING?

Bij Onze Mondhygiënist Zeewolde werken we met de nieuwste technieken en behandelen we met het Guided Biofilm Therapy/GBT protocol. Voor jou als patiënt is dit minimaal invasief en door het gebruik van warm water tijdens de behandeling is het minder gevoelig.

WORDT EEN BEHANDELING VERGOED?

WORDT EEN BEHANDELING VERGOED?

Afhankelijk van je aanvullende tandarts verzekering, krijgt je een vergoeding voor een behandeling bij een mondhygiënist. Kinderen tot 18 jaar krijgen de mondzorg vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Bekijk de pagina tarieven voor de meestgebruikte codes en bijbehorende kosten.

VANAF WELKE LEEFTIJD KAN JE NAAR EEN MONDHYGIËNIST?

VANAF WELKE LEEFTIJD KAN JE NAAR EEN MONDHYGIËNIST?

Vanaf de leeftijd dat kinderen naar de tandarts gaan (doorbraak vanaf het eerste tandje), kunnen ze ook naar de mondhygiënist. Wij laten kinderen spelenderwijs wennen aan behandelingen, geven poetsinstructie en voedingsadviezen om gaatjes te voorkomen. Kinderen tot 18 jaar krijgen de mondzorg vanuit de basiszorgverzekering vergoed.

HOE VAAK MOET IK NAAR DE MONDHYGIËNIST?

HOE VAAK MOET IK NAAR DE MONDHYGIËNIST?

Iedereen is natuurlijk anders, elke mond is anders maar gemiddeld genomen bezoek je de mondhygiëniste tussen de 3 en 6 maanden. Het hangt er vanaf hoe gezond jouw mond is en hoe goed je het verzorgt. Last van bloedend tandvlees? Bijvoorbeeld tijdens het poetsen, flossen of eten? Dan is het belangrijk om direct een afspraak bij de mondhygiënist te maken voor extra adviezen.

KAN IK MET EEN IMPLANTAAT BEHANDELD WORDEN?

KAN IK MET EEN IMPLANTAAT BEHANDELD WORDEN?

Met een implantaat of implantaten kun je bij ons worden behandeld. Voor het behoud van het implantaat is het superbelangrijk dagelijks een zeer goede mondhygiëne uit te voeren en regelmatig de gezondheid van het tandvlees te laten beoordelen.

Om krasjes in het materiaal van het implantaat te voorkomen en de schroef van het implantaat te reinigen behandelen wij graag met het GBT protocol.

contactgegevens

ALGEMENE INFORMATIE

afspraak maken

openingstijden

Onze Mondhygiënist Zeewolde
Horsterweg 36
036 23 40 333
info@onzemondhygienist.nl

MAANDAG                             8:30 - 17:00
DINSDAG                               8:30 - 17:00
WOENSDAG                         8:30 - 17:00
DONDERDAG                      GESLOTEN
VRIJDAG                               10:30 - 13:30
ZATERDAG                           GESLOTEN
ZONDAG                               GESLOTEN


Leuk dat je een afspraak wilt maken bij Onze Mondhygiënist Zeewolde. Klik op onderstaande button voor het maken van een afspraak. Nog geen patiënt? Via het contactformulier is inschrijven zo gedaan.

afspraak maken

Februari 2024

Jasamin is zonder twijfel een topper in haar vakgebied! Haar ongeëvenaarde professionaliteit en onvermoeibare toewijding aan haar patiënten zijn werkelijk bewonderenswaardig. Ik kan haar deskundigheid en vriendelijke benadering niet genoeg aanbevelen. Als u op zoek bent naar hoogwaardige mondzorg, zoek dan niet verder dan Jasamin. Ze overtreft alle verwachtingen!

review

Januari 2024 

Hele goede ervaring! Heb echt het gevoel dat er tijd wordt genomen met zowel de uitleg als de behandeling. Merk ook al resultaat, dus zeer tevreden!

review

Augustus 2023 

Ik ben heel erg tevreden. Er wordt goed gecommuniceerd wat er gedaan gaat worden. Je mag zelf aangeven als het te pijnlijk is maar eigenlijk ziet ze dat zelf al. Dat vind ik fijn want ze voelt de patiënt goed aan.

review

review

September 2022


I.v.m jarenlange angst voor een behandeling bij de mondhygieniste nu eindelijk de stap gezet (na positieve reacties over Jasamin Choo). Tijdens het intakegesprek voelde ik me al snel op mijn gemak. De voorzichtige aanpak en het duidelijke behandelplan heb ik inmiddels al 3 behandelingen kort achter elkaar gehad.

laat ook een review achter